SCANNING AV HÅLLNINGEN

3D Qinematic Posture Scan - mäter effekterna före och efter användning av Swedish Postures produkter.

Hållningstyp: Framåtroterade axlar


Madeleine - en ung och atletisk tjej men med ett stillasittande kontorsjobb. Hon har problem med att magen putar ut när hon blir trött. 

Hur påverkades Madeleines hållning av att använda Posture Flexi hållningssele?

Scanning 1 - utan Posture Flexi
En obalanserad hållning lutandes bakåt, typiskt för personer med starka bålmuskler. Madeleine använder stora muskler i onödan, vilket kan vara väldigt tröttsamt och energikrävande.

Scanning 2 - med Posture Flexi
En mycket mer balanserad hållning, med tyngdpunkten nästan exakt över mittlinjen vilket är mycket mer energieffektivt och mindre energikrävande.


hållningstyp: kutrygg och gamnacke

Peter - en lång, smal ung man med typisk hållningsproblematik för någon väldigt lång. Hans höfter är framskjutna, han har en puckelrygg och gamnacke. Han vill gärna förbättra sin hållning för att se mer självsäker ut.

Hur påverkades Peters hållning av att använda Posture Flexi?

Scanning 1 - utan Posture Flexi
Väldigt framtunga höfter, tydlig gamnacke och kyfos. Detta kan leda till huvudvärk, trötthet, ryggsmärtor och balansproblem.

Scanning 2 - med Posture Flexi
Hela övre ryggen förflyttades bakåt och blev mer upprätt. Gamnacken försvann direkt och bröstet lyftes upp. Hela hållningen förbättrades avsevärt.


Hållningstyp: svank och framåtroterade axlar


Tom - en kameraman som ständigt bär på tung last. Han står i märkliga positioner och sitter ofta långa stunder framför datorn. Han känner sig ofta trött i ryggen och tampas med huvudvärk.

Hur påverkades Toms hållning av att använda Posture Flexi hållningssele?

Scanning 1 - utan Posture Flexi
Rundade framåtroterade axlar och en typisk svank med höfter som faller framåt och lämnar mycket tyck på Toms rygg.

Scanning 2 - med Posture Flexi och efter att ha använt Posture Trainer för stretch and rörlighet. 
Svanken har förbättrats avsevärt med en mycket mer upprätt hållning. Den mer raka hållningen har ökat Toms flexibilitet och lindrar ryggen från tryck och framtida smärta.


hållningstyp: svank och sneda axlar


Chris- en tidigare professionell fotbollspelare som nu har ett stillasittande kontorsjobb. Han har problem med smärta i rygg och axlar.

Hur påverkades Chris hållning av att använda Posture Minigym och Posture Balance?

Scanningen visar att Chris inte använder och aktiverar sin bål- och bäckenmuskulatur. Med Posture Balance seat, en balanssits som är väldigt instabil, kan han träna upp bålstyrkan för att kunna kontrollera och hålla upp sin hållning. Med Posture Minigym kan han även träna upp andra viktiga hållningsmuskler.


forskning: posture flexi

White paper posture flexi

White paper: Avhandling på Posture Flexi

Forskningen utfördes under 6 veckor med daglig användning av Posture Flexi hållningssele. Den övergripande slutsatsen i studien var att Posture Flexi  är en mycket användbar produkt för att påminna till en upprätt kroppshållning och för att lära sig att positionera kroppen korrekt när man sitter, står eller går.

LÄS HELA AVHANDLINGEN

EXPERTER

Läs vad experterna säger om våra produkter. 

EXPERTERNA BERÄTTAR

Image

Som läkare och maratonlöpare kan jag verkligen rekommendera Posture Reminder T-shirt. T-shirten gör att man öppnar upp bröstet vilket ökar syrehalten. Bakpanelen, Posture Alignment Technology,  aktiverar de muskler som är ansvariga för hållningen vilket bidrar till att löpningen blir mer effektiv och i korrekt position.

Image
Som kiropraktor träffar jag kunder dagligen med hållningsproblematik och olika typer av ryggsmärtor. Jag rekommenderar alltid mina klienter att använda Swedish Postures produkter mellan våra sessioner. Nästan alla i dagens stillasittande livsstil behöver en påminnelse då och då att sträcka på sig!
Image
Hållningsprodukterna från Swedish Posture hjälper axlarna att hållas i rätt position. De lyfter & öppnar upp bröstet och uppmuntrar musklerna mellan skulderbladen att jobbat lite. Produkterna är bekväma och får dig att känna dig längre, rakare, stoltare och mer självsäker. De påminner subtilt och omprogrammerar din hjärna för att förbättra din hållning!

VAD TYCKER VÅRA KUNDER?

Image

"Wow! Det här förväntade jag mig inte. T-shirten känns verkligen effektiv men samtidigt bekväm. Jag kommer definitivt använda den till jobbet eller under mina galna träningspass!" Posture Reminder T-shirt

Image

"Vilken grym idé för framåtrullande axlar! Jag gillar hur den känns på min kropp och att jag direkt känner att den hjälper mig. Subtilt men ändå effektivt. Kommer att använda den varje dag under kavajen!" Posture Reminder T-shirt

Image

"Varför har jag aldrig använt en hållningspåminnelse förut? Känns verkligen super för min rygg och mina axlar. Jag säckar lätt ihop eftersom jag sitter framför datorn hela dagarna." Posture Flexi

våra bästsjäljare

Posture® Flexi Hållningssele
Posture flexi hållningssele för bättre hållning

Använd 15 min - 3 tim åt gången för att förbättra din hållning. Påminner dig att sträcka på ryggen genom att dra ihop skulderbladen. Använd hemma, på kontoret eller på gymmet.


Läs mer
Posture® Reminder T-shirt
Posture Reminder T-shirt för en bättre hållning.

Använd under skjortan på jobbet eller när du tränar. Med Posture Alignment Technology påminns du om att hålla axlarna i rätt position så din hållning förbättras omedelbart.


Läs mer
Posture® Position väst
hållningsväst som förbättrar hållningen

En hållningsväst som ska användas 1 -3 tim åt gången. Stödjer mellanryggen och lindrar smärta. Bär västen utanpå kläder, hemma eller på jobbet. Bra vid rehabilitering.  


Läs mer