FAQ 

Varför är hållning viktigt?

Förutom de fysiska fördelarna, som bland annat innebär lägre belastning på ryggrad och leder samt förbättrad cirkulation och syreupptagning, kommer en upprätt kroppsposition få dig att känna dig mer självsäker och också ge ett bättre intryck på andra. I slutänden ökar ditt självförtroende, utstrålning och balans, vilket leder till ökad framgång, prestation och hälsa.

Mitt produkt skaver och är ibland obekväm. Vad gör jag?

  • Kontrollera först mot storleksguiden om ditt Posture-produkt är för litet.
  • Pröva att ha en tunn tröja under din Posture.
  • Om du ändå upplever att det skaver eller musklerna känns stumma, är antagligen användningsperioderna för långa och/eller är produkten för hårt spänd.
  • När dina egna muskler gör mer av arbetet för att hålla tillbaka axlarna avtar obehaget. Se därför till att dina egna muskler arbetar istället för resåren. 

What is Swedish Posture’s products made of? Where are they made?

Classic/Flexi

71% cotton, 25% nylon, 4% Elastane

Feminine

82% Nylone, 18 % Elastane

Position/Stabilize

Sportnet 80% cotton, 20% spandex

Posture Balance

MDF wood, sanvage fabric

Posture Kinesiotape

Kinesio tape, 100% acrylic adhesive coating,

Latex free

Posture Backjoy

EVA plastic

Posture Blackroll

EEP – polypropylen, 100 % recyclable

När ska jag inte använda en Posture?
Om du har smärtsamma problem i rygg och nacke bör du rådfråga en läkare eller sjukgymnast vid innan du använder Posture eller något annat hållningsförbättrande program. Barn under 12 år ska inte använda Posture.

Postures produkter är sålda, utvecklade och designade av Inspirera & Co Ab

 

Hur är Posture kvalitétssäkrad?
I utformningen och funktionsutvecklingen av Postures produkter har naprapater, sjukgymnaster och atleter varit inblandade. Posture är ur hälsosynpunkt bra, rätt använd (i intervall). Plaggen påminner om axlarnas rätta position med ett lätt tryck istället för att avlasta och därmed försvaga musklerna. Balanspallen hjälper dig att sitta rätt. Det gör att du både tränar hållningsmusklerna och får stöd att hitta till den rätta hållningen och träna det som brukar kallas muskelminne. När dessa väl tränats upp, får kroppen hjälp att hitta den goda hållningen av egen kraft, till och med utan Postures produkter.

Hur använder jag bäst min Swedish Posture produkt?
Använd din Posture i intervaller, med vila emellan.  Till en början använder du bäst din Posture kortare perioder, 1-2 timmar åt gången, då otränad muskulatur annars kan bli ansträngd och ge träningsvärk. Har du din Posture-sele eller väst löst reglerad kan du ha den längre perioder. Kom ihåg att Postures produkter är påminnelser för att dina muskler ska utvecklas och stärkas – de ska inte göra jobbet åt dig.

Din Posture-användning kan ökas i tid (och du kan öka stretchen på spännbanden om din produkt har sådana) efter hand som din muskulatur tränas upp och god hållning blir mer naturlig för dig även utan-produkten.

När din kropp hittat till en god hållning (du tänker  nästan inte på din Posture produkt alls) kan du minska användandet (kortare perioder med din Posture) eller bara använda den i situationer med extrem belastning.

 Hur skiljer sig Swedish Postures produkter från konkurrenterna?
Swedish Postures produkter är lovordade och prisbelönta av atleter och fysioterapeuter för att de har en påminnande istället för avlastande funktion. Alla Postures produkter hjälper dig att aktivera musklerna för att på så sätt förbättra din hållning och försvagar inte dina muskler över tid. Posture-selen Classic var också originalet som flera konkurrenter senare kopierade.

Hur tvättar jag mitt Posture-plagg?
Postures produkter kan tvättas i maskin med liknande färger i 40 grader. Posture-plaggen håller formen efter tvätt.