Vanliga Frågor

Förutom de fysiska fördelarna, som bland annat innebär lägre belastning på ryggrad och leder samt förbättrad cirkulation och syreupptagning, kommer en upprätt kroppsposition få dig att känna dig mer självsäker och också ge ett bättre intryck på andra. I slutänden ökar ditt självförtroende, utstrålning och balans, vilket leder till ökad framgång, prestation och hälsa.
Swedish Postures produkter kan tvättas i maskin med liknande färger i 40 grader. Produkterna håller formen efter tvätt.
Om du har smärtsamma problem i rygg och nacke bör du rådfråga en läkare eller sjukgymnast vid innan du använder Swedish Posture eller något annat hållningsförbättrande program.
I utformningen och funktionsutvecklingen av Swedish Postures produkter har naprapater, sjukgymnaster och atleter varit inblandade. Swedish Posture är ur hälsosynpunkt bra, rätt använd (i intervall). Plaggen påminner om axlarnas rätta position med ett lätt tryck istället för att avlasta och därmed försvaga musklerna.
Balanssitsen hjälper dig att sitta rätt. Det gör att du både tränar hållningsmusklerna och får stöd att hitta till den rätta hållningen och träna det som brukar kallas muskelminne. När dessa väl tränats upp, får kroppen hjälp att hitta den goda hållningen av egen kraft, till och med utan Swedish Postures produkter.
– Kontrollera först mot storleksguiden om din Swedish Postureprodukt är rätt storlek.
– Pröva att ha en tunn tröja under din hållningssele.
-Om du ändå upplever att det skaver eller musklerna känns stumma, är antagligen användningsperioderna för långa och/eller är produkten för hårt spänd.
– När dina egna muskler gör mer av arbetet för att hålla tillbaka axlarna avtar obehaget. Se därför till att dina egna muskler arbetar istället för resåren.
Posture Classic/Flexi

71% Bomull, 25% Nylon, 4% Elastan

Posture Feminine

82% Nylon, 18 % Elastan

Position/Stabilize

Sportnet, 80% Bomull, 20% Spandex

Posture Balance

MDF wood, sanvage fabric

Posture Kinesiotejp

Kinesiotejp 100% acrylic adhesive coating,Latexfri

Posture Backjoy

EVA plast

Posture Blackroll

EEP – polypropylen, 100 % recyclable

Hur skiljer sig Swedish Postures produkter från konkurrenterna?
Swedish Postures produkter är lovordade och prisbelönta av atleter och fysioterapeuter för att de har en påminnande istället för avlastande funktion. Alla Swedish Postures produkter hjälper dig att aktivera musklerna för att på så sätt förbättra din hållning och försvagar inte dina muskler över tid. Posture-selen Classic var också originalet som flera konkurrenter senare kopierade.
Använd din Swedish Posture i intervaller, med vila emellan. Till en början använder du bäst din Swedish Posture kortare perioder, 1-2 timmar åt gången, då otränad muskulatur annars kan bli ansträngd och ge träningsvärk. Har du din Swedish Posture hållningsele eller hållningsväst löst reglerad kan du ha den längre perioder. Kom ihåg att Swedish Postures produkter är påminnelser för att dina muskler ska utvecklas och stärkas – de ska inte göra jobbet åt dig.

Din Swedish Postureanvändning kan ökas i tid (och du kan öka stretchen på spännbanden om din produkt har sådana) efter hand som din muskulatur tränas upp och god hållning blir mer naturlig för dig även utan-produkten.

När din kropp hittat till en god hållning (du tänker nästan inte på din Swedish Posture produkt alls) kan du minska användandet (kortare perioder med din Posture) eller bara använda den i situationer med extrem belastning.